Alles over een voorlopige dekking

Na het afsluiten van een autoverzekering gaat de verzekeraar eerst bekijken of ze het risico van de nieuwe verzekerde accepteren. Wanneer een autoverzekering wordt afgesloten via een tussenpersoon of een vergelijkingswebsite, kan het zijn dat er een voorlopige dekking wordt verstreken. Hiermee bent u direct verzekerd en kunt u meteen de weg op.

Voorwaarden voorlopige dekking

 

Vaak heeft de tussenpersoon een bevoegdheid om de dekking af te sluiten. De verzekeraar hanteert vaak wel een aantal voorwaarden bij het afsluiten van een voorlopige dekking. Zo worden er meestal geen auto’s verzekerd via een voorlopige dekking die een hoge aanschafwaarde hebben. Omdat dit een groot risico is moet de tussenpersoon dit eerst aan de verzekeraar voorleggen. Een voorlopige dekking kan vaak ook niet worden afgesloten wanneer de verzekerde in het verleden heel veel schades heeft gereden. Bij het afsluiten van een verzekering voor andere motorrijvoertuigen gelden vaak dezelfde voorwaarden. Ook daar is het mogelijk om een voorlopige dekking af te sluiten. 

Weigeren autoverzekering 

Een voorlopige dekking betekent echter niet dat de verzekeringsmaatschappij het risico heeft geaccepteerd. Het kan vooromen dat de verzekeraar besluit het risico niet te accepteren en de voorlopige dekking komt dan te vervallen. De verzekering wordt dan geweigerd. Wanneer er in de periode van de voorlopige dekking wel een schade is gereden wordt dit wel verzekerd door de verzekeraar. Met een voorlopige dekking ben je dus altijd (tijdelijk) verzekerd. Het is van groot belang dat er correcte gegevens worden ingevuld bij het aanvragen van een verzekering. Wanneer er informatie niet juist is doorgegeven is de voorlopige dekking niet geldig en wordt uw gereden schade ook niet vergoed.

Facebook Comments