Hoe kan ik een autoverzekering afsluiten via internet?

Het afsluiten van een autoverzekering kan eenvoudig en snel via het internet. Het is voordelig om allereerst verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Op deze manier kan worden gegarandeerd dat u een autoverzekering afsluit die goed bij uw voorkeuren past.

Premie calculator

Op autoverzekering-berekenen.nl wordt gebruik gemaakt van een premie calculator. De premie calculator vergelijkt autoverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar. Na het invoeren van een aantal algemene gegevens over uw auto en het gebruik daarvan verschijnt er gratis binnen 1 minuut een volledig overzicht van de beste autoverzekeringen. Daarnaast kunt u nog een aantal persoonlijke voorkeuren aangeven.

Hoe worden verzekeringen vergeleken?

De autoverzekeringen worden met elkaar vergeleken op de prijs en de kwaliteit van de autoverzekering. Bij elke verzekeringsmaatschappij staat kort weergeven wat de opzegtermijn en wat het eigen risico is. Zo ziet u snel welke verzekering goed bij u past. Onder het kopje ‘meer informatie’ is te lezen hoe de kosten van de autoverzekering zijn opgebouwd. Daarnaast is het altijd verstandig om de polisvoorwaarden van de verzekeraar door te nemen. Onder de calculator is uitgebreid te lezen hoe de calculator in zijn werk gaat.

Afsluiten van de autoverzekering

Na het vergelijken van autoverzekeringen wordt u doorwezen naar de website van de verzekeraar. Op de website van de verzekeraar sluit u de verzekering af. De verzekeraar verstrekt dan een voorlopige dekking waarmee u direct verzekerd bent en de weg op kan. De verzekeraar keurt uw aanvraag vaak vrij snel goed. Mocht uw aanvraag geweigerd worden kunt u opnieuw verzekeringen vergelijken en bij een andere verzekeraar een aanvraag doen.

Polisvoorwaarden

Na het afsluiten van de verzekering ontvangt u de polisvoorwaarden. Hieraan staat uitvoerig beschreven welke schades worden vergoed en aan welke regels u zich moet houden. Uw schade wordt bijvoorbeeld niet vergoed wanneer u met alcohol op achter het stuur zit. Daarnaast staan in de polisvoorwaarden ook hoe hoog uw eigen risico is en wat de opzegtermijn is van uw autoverzekering. De polisvoorwaarden van uw verzekeraar zijn ook online te raadplegen.

Facebook Comments