Wat is een verzekering met een WA + beperkt casco dekking?

Het is verplicht om een auto te verzekeren met een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, ook wel een WA-verzekering genoemd. Hiermee ben je als autobezitter verzekerd tegen de schade die wordt toegebracht aan andere personen of eigendommen. Het is ook mogelijk om deze standaard dekking uit te breiden. Een voorbeeld hiervan is de WA-beperkt casco dekking.

WA-beperkt casco dekking

Het grootste verschil van een beperkt casco dekking tegenover een gewone WA-dekking is dat de beperkt casco dekking, naast de normale WA-dekking, ook schade aan eigen voertuig dekt. De auto is dan bijvoorbeeld verzekerd tegen brand, diefstal, storm, ruitschade en bijvoorbeeld natuurrampen. Ook aanrijdingen met dieren vallen onder de WA + Beperkt Casco dekking. Deze dekking wordt vaak afgesloten voor auto’s die tussen de 5 en 10 jaar oud zijn.

Voordelen WA-beperkt casco dekking

De WA-beperkt casco dekking heeft een aantal prijsvoordelen ten opzichte van de andere dekkingen. Zo is de WA + beperkt casco dekking vaak maar een paar euro duurder per maand dan een verzekering met een WA-dekking, en een stuk goedkoper dan een WA + volledig casco dekking. Daarnaast is er een grote kans aanwezig dat uw auto schade oploopt door weersomstandigheden zoals hagel en storm. Een WA + beperkt casco dekking verzekert u tegen eventuele schade. De claims die worden gemaakt van schades die vallen onder de WA+ beperkt casco dekking hebben ook geen invloed op uw schadevrije jaren. Wanneer u een claim indient zal u dus ook niet dalen op de bonus-malus ladder.

Bij het vergelijken van autoverzekeringen kunnen meestal in de online calculator de verschillende dekkingen met elkaar vergelijken worden. Daarnaast speelt ook het eigen risico een rol in de premie. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.

Facebook Comments