Wat is een voorlopige dekking?

 

Na het afsluiten van en autoverzekering gaat de verzekeraar eerst bekijken of ze het risico van de nieuwe verzekerde accepteren. Na het vergelijken van verzekeringen op de website wordt u doorverwezen naar de website van de verzekeraar. De verzekeraar verstrekt na het afsluiten een voorlopige dekking. Hiermee bent u direct verzekerd en kunt u meteen de weg op.

Voorwaarden voorlopige dekking

Wanneer je na het vergelijken van autoverzekeringen op de website kiest voor een verzekering verstrekt de verzekeraar een voorlopige dekking. De verzekeraar hanteert vaak wel een aantal voorwaarden bij het afsluiten van een voorlopige dekking. Zo worden er meestal geen auto’s verzekerd via een voorlopige dekking die een hoge aanschafwaarde hebben. Omdat dit een groot risico is moet de tussenpersoon dit eerst aan de verzekeraar voorleggen. Een voorlopige dekking kan niet worden afgesloten wanneer de er in het verleden door de verkeerde fraude is gepleegd. Bij het afsluiten van een verzekering voor andere motorrijvoertuigen gelden vaak dezelfde voorwaarden. Ook daar is het mogelijk om een voorlopige dekking af te sluiten.

Weigeren autoverzekering 

Een voorlopige dekking betekent echter niet dat de verzekeringsmaatschappij het risico heeft geaccepteerd. Het kan vooromen dat de verzekeraar besluit het risico niet te accepteren en de voorlopige dekking komt dan te vervallen. De verzekering wordt dan geweigerd. Wanneer er in de periode van de voorlopige dekking wel een schade is gereden wordt dit wel verzekerd door de verzekeraar. Met een voorlopige dekking ben je dus altijd (tijdelijk) verzekerd. Het is van groot belang dat er correcte gegevens worden ingevuld bij het aanvragen van een verzekering. Wanneer er informatie niet juist is doorgegeven is de voorlopige dekking niet geldig en wordt uw schade ook niet vergoed.

Hoe werkt een voorlopige dekking?

 

Stap 1: In de online calculator op de website voert u uw gegevens en wensen in en kiest de verzekering die voor u geschikt is.

 

Stap 2: U wordt doorverwezen naar de website van de verzekeraar om de verzekering af te sluiten

 

Stap 3: De verzekeraar verstrekt een voorlopige dekking. U kunt verzekerd de weg op terwijl de verzekeraar uw aanvraag bekijkt.

 

Stap 4: In de meeste gevallen wordt uw risico geaccepteerd en wordt de verzekering door de maatschappij bevestigd. Wordt de verzekering niet geaccepteerd? Neem dan contact op met de verzekeraar.

Facebook Comments